Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τρίτη από την τραγωδία στο Μάτι – Θλίψη στο μνημόσυνο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τρίτη από την μεγάλη τραγωδία που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Μάτι και στοίχισε την ζωή σε 102 άτομα.
Μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Εκκλησίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην περιοχή. Παρόντες, άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον εφιάλτη, συγγενείς των θυμάτων και πολλοί που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν στην ανείπωτη τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Στο μνημόσυνο παρεβρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως ανέφερε:
«Για ένα πράγμα θέλω να σας διαβεβαιώσω. Μια τέτοια τραγωδία, ανείπωτη, δεν πρέπει και δεν νοείται να ξαναγίνει ποτέ και πουθενά. Θα εργαστούμε για να το επιτύχουμε αυτό», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, που χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «μέρα μνήμης για ένα δράμα του οποίου οι πληγές είναι ανοιχτές».

«Εκ μέρους του πρωθυπουργού μεταφέρω τη συμμετοχή του στο πένθος για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα» είπε. «Στο πένθος των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους, τους οικείους τους, τα παιδιά τους. Είμαστε κοντά σε αυτούς που είναι εγκαυματίες και αναζητούν περίθαλψη. Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που είναι ανοιχτά. Από πολεοδομικά μέχρι θέματα υγείας, όπως προανέφερα».

Τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια Αττικής θα κάνει τα πάντα για να μην ξαναζήσουμε τέτοια γεγονότα, έδωσε από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επίσης παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς.«Είναι μέρα τιμής και θλίψης για αυτούς που χάθηκαν. Στενοχωριόμαστε που δεν τους έχουμε κοντά μας» είπε ο κ. Πατούλης. «Είμαι κοντά στην περιοχή, κοντά στους συνανθρώπους μου. Θα κάνουμε τα πάντα για τη γρήγορη αποκατάσταση από την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβουμε. Αλλά και συγχρόνως θα θωρακίσουμε την Αττική μας να μην ξαναζήσει τέτοια γεγονότα» είπε και συμπλήρωσε: «Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει και ας είμαστε όλοι συντονισμένοι να κάνουμε μια άλλη Ελλάδα».