Η ανάκαμψη του Νεωρίου θυμίζει τις καλές εποχές του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου έδωσε σημαντική  ώθηση στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο ύστερα από περίπου 20 χρόνια καταφέρνοντας παράλληλα  το πρώτο σημαντικό πλήγμα στα Ναυπηγεία της Τουρκίας που έκαναν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενα την κρίση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ναυπηγείων Σύρου από τον Μάρτιο του 2018 που επαναλειτουργούν από την ΟNEX SHΙPYARDS, 95 πλοία έχουν περάσει από τις εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις του Νεωρίου για εργασίες επισκευής ή συντήρησης. «Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ σε τόσο μικρό διάστημα. “Το συντριπτικό ποσοστό αυτών των πλοίων και συγκεκριμένα το 98% έφυγαν απο την Τουρκία για να έρθουν σε μας, καθώς μέχρι τώρα επέλεγαν τα ναυπηγεία της γειτονικής χώρας»,  αναφέρουν στελέχη της ONEX.

Τα καράβια που μπαίνουν στο Νεώριο είναι ελληνικής αλλά και ξένης ιδιοκτησίας, ενώ η αναβάθμιση των συστημάτων είναι συνεχής με στόχο της προσέλκυση ακόμα περισσότερων πλοίων. Πρόσφατα επισκευάστηκε δωρεάν και το αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού σώματος που λίγες ημέρες αργότερα χρειάστηκε να επιχειρήσει σε ναυτικό ατύχημα ανοιχτά της Σίφνου.