Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη διάσωση επιχειρήσεων -Λίστα με 170 εταιρείες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ένα νέο μοντέλο με κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη διάσωση και την εξυγίανση  μεγάλων βιώσιμων επιχειρήσεων μπαίνει σε εφαρμογή και θα δοκιμασθεί στην πράξη τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για ένα μοντέλο που στηρίζει στην διαμεσολάβηση και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη για τη διάσωση της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms με συμφωνία ιδιοκτητών-μεγαλομετόχων και πιστωτριών τραπεζών.

Στόχος θα είναι η  επίτευξη συμφωνιών για την διευθέτηση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, στα πλαίσια σχεδίων αναδιάρθρωσης, αναστήλωσης και εξυγίανσης βιώσιμων επιχειρήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης.

Το υπουργείο Ανάπτυξης – και προσωπικά ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης –  θα παρεμβαίνουν ιδιαίτερα σε περιπτώσεις επιχειρήσεων με προβληματική διαχείριση, διαμεσολαβώντας για την επίτευξη συμφωνιών με τις τράπεζες, αλλά και για την διεθέτηση εσωτερικών προβλημάτων  από αντιπαραθέσεις  και διαφορετικές επιχειρηματικές στρατηγικές μεγαλομετόχων – όπως στην περίπτωση της Creta Farms.

Σχεδιάζεται ουσιαστικά να συστηματοποιηθεί ο ρόλος που διαδραμάτισε σε πολλές περιπτώσεις (διάσωση «Μαρινόπουλου» κλπ) ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης.

Όπως προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του ΥΠΑΝ Αδ. Γεωργιάδη,  υπάρχει ήδη έτοιμη λίστα 170 επιχειρήσεων, για τις οποίες μπορούν να αναληφθούν πρωτοβουλίες διαμεσολάβησης και να γίνουν παρεμβάσεις  προς επίτευξη συμφωνιών διάσωσης-αναδιάρθρωσης.

Οι πρωτοβουλίες θα αναληφθούν σε συνεννόηση και συνεργασία με τις τράπεζες, οι οποίες διαθέτουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τις επιχειρήσεις και γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» τις ιδιαιτερότητες τους.