Με δάκρυα και εν μέσω χειροκροτημάτων αποχώρησε από τη Βουλή η Τερέζα Μέι (βίντεο)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Τερέζα Μέι δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση της στην τελευταία της εμφάνιση ως πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι Βρετανοί βουλευτές σηκώθηκαν και χειροκρότησαν την κυρία Μέι, την ώρα που αποχωρούσε από την αίθουσα συνεδριάσεων. Η 62χρονη προσπαθούσε εμφανώς να συγκρατήσει τα δάκρυά της φεύγοντας, ενώ σταμάτησε για να δώσει το χέρι της στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου. «Αργότερα σήμερα θα επιστρέψω στα πίσω έδρανα και θα είναι η πρώτη φορά μου έπειτα από 21 χρόνια. Οπότε θα είναι μια αλλαγή», είπε η Μέι απαντώντας για τελευταία φορά σε ερωτήσεις βουλευτών.

Δείτε την στιγμή της αποχώρησης; 

Παρά τη συγκίνηση πάντως, η Μέι δεν παρέλειψε να ρίξει το τελευταίο «πρωθυπουργικό» καρφί της στον Τζέρεμι Κόρμπιν, καλώντας τον ουσιαστικά να ακολουθήσει το παράδειγμά της και να παραιτηθεί.

«Ισως θα μπορούσα θα τελειώσω την αντιπαράθεση μαζί του λέγοντας αυτό: ως ηγέτης κόμματος που αποδέχθηκε ότι έληξε ο χρόνος της, λέω ότι ίσως τώρα είναι η ώρα για εκείνον να κάνει το ίδιο», είπε η Μέι απευθυνόμενη στον ηγέτη των Εργατικών.