“Φρένο” στους μετακλητούς υπαλλήλους βάζει η κυβέρνηση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Λιγότεροι μετακλητοί υπάλληλοι  τοποθετούνται στην κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα προβλέπει  το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, με στόχο τη μείωση των δαπανών. Ο  σχεδιασμός προβλέπει ότι κάθε υπουργός θα δικαιούται 11 μετακλητούς υπαλλήλους ενώ οι υφυπουργοί από έξι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή, με τη μείωση των μετακλητών η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει το δημοσιονομικό κόστος, ενώ στο ίδιο πλαίσιο προωθεί τη μείωση της οροφής στις δαπάνες των υπουργείων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα. Μικρό αριθμό μετακλητών, έως πέντε, σχεδιάζεται να έχουν οι γενικοί γραμματείς, ο αριθμός των οποίων ήδη έχει μειωθεί. Σημειώνεται ότι οι γενικές γραμματείες από 93 περιορίστηκαν σε 56 συγκεντρώνοντας περισσότερες αρμοδιότητες.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία στις 31 Μαρτίου ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ανερχόταν σε περίπου 2.700.

Την ίδια στιγμή, το ΚΙΝΑΛ με επερώτηση που κατέθεσε στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ζητά να μάθει τον αριθμό μετακλητών, αποσπασμένων υπαλλήλων και πάσης φύσεως συμβούλων και συνεργατών στα γραφεία των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019 και το κόστος επιβάρυνσης του προϋπολογισμού.