Μητσοτάκης-Λάτσης: Συμφωνία για άμεσες κινήσεις στο Ελληνικό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η μεγάλη επένδυση ανάπλασης στο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό που καθυστερούσε επί σειρά ετών μπαίνει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης. Μετά τις χθεσινές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σήμερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επιχειρηματία, Σπύρο Λάτση.

Το τετ α τετ, όπως σημειώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για τη σημαντική αυτή επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου.

Στόχος παραμένει πάντα να έρθουν άμεσα στο προσκήνιο και να εκδοθούν μέχρι τις 10 Αυγούστου οι τρεις ΚΥΑ που εκκρεμούν. Δηλαδή, αυτές για το Μητροπολιτικό Πάρκο, τις ζώνες πολεοδόμησης και τις ζώνες ανάπτυξης. Γεγονός που θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει εντός του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα έρθει ξεχωριστό νομοσχέδιο αλλά απλώς θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Δηλαδή, ουσιαστικά, θα υλοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα συμφωνία.