Απίστευτο! Επιτήδειοι νοικιάζουν αντίσκηνα μέσω Airbnb στη φύση της Γαύδου!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ιδιώτες έχουν καταχωρήσει αγγελίες στο Airbnb, οι οποίοι προσφέρουν διακοπές, νοικιάζοντας σκηνές στη Γαύδο! Και φυσικά έχουν βρεί τοποθεσίες που έχουν δένδρα για να υπάρχει σκιά και σε αυτές έχουν τοποθετήσει σκηνές και τις νοικιάζουν.

Σύμφωνα με την  καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο kommon.gr,  οι σκηνές αυτές  έχουν στηθεί στην περιοχή ελεύθερης κατασκήνωσης του Σαρακήνικου, με τους καταγγέλλοντες να επισημαίνουν ότι  επιτήδειοι εχουν κατάχρηση του χώρου για να τον ενοικιάσουν για βραχυχρόνιες μισθώσεις. Μάλιστα, η βραδιά στο αντίσκηνο κοστίζει έως 40ευρώ!

Οπως αναφέρει, σχετικά, η εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης», οι επιτήδειοι ενοικιάζουν τις σκηνές μέσω Airbnb για ποσά που ξεκινούν από 15 έως και 40 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση, ενώ διαφημίζουν ότι σε κοντινό σημείο υπάρχει εξωτερική κουζίνα και τουαλέτα.

Οι άνθρωποι που κατήγγειλαν τις συγκεκριμένες αγγελίες στο Airbnb υποστηρίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να ιδιοποιείται «ένα χώρο που εδώ και δεκαετίες διαμόρφωσε τη λογική της κοινής χρήσης. Αυτή η λογική διασφάλισε τη διαφύλαξη της φύσης, αλλά και μια βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή σχέση ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές της Γαύδου» προσθέτουν.

Καταλήγοντας καλούν «τους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές να αντιταχθούν στην εμπορευματοποίηση των κατασκηνωτικών πρακτικών» μέσω του Airbnb, ή και άλλων οδών.

Πηγή φωτό: «Αγώνας της Κρήτης»