Την ψηφιακή έκδοση συντάξεων επιχειρεί η κυβέρνηση από την 1η Ιουνίου 2020

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ψηφιακά θα εκδίδεται το 34,37% των νέων συντάξεων από την 1η Ιουνίου 2020.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση το 34,37% προκύπτει μέσα από την μελέτη που έχει γίνει, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει βολές κατά της προηγούμενης κυβέρηνησης, λέγοντας ότι:
“Το 2012-2014 είχε γίνει αντίστοιχη δουλειά. Μετά το 2015 δυστυχώς εμποδίστηκε να συνεχιστεί αυτός ο μεταρρυθμιστικός ρυθμός που είχαμε ξεκινήσει. Η σημερινή προσπάθεια θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα, δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση την σταμάτησε για γνωστούς λόγους (ιδεοληπτικούς). Αυτήν την συνέχεια σήμερα την παραλαμβάνουν και την συνεχίζουμε από το 2014».

Ειδικότερα, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών, οι υπουργοί Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης αποφασίστηκε το ζήτημα της επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων.

Ο κ.Βρούτσης ανέφερε ότι:«με την σημερινή συνάντηση των τριών υπουργών και τον συντονισμό των τριών υπουργείων κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα στην μεγάλη μεταρρύθμιση που έχουμε μπροστά μας που είναι το ψηφιακό άλμα κι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου Εργασίας στην κατεύθυνση του να επιταχύνουμε το συντομότερο δυνατό την απονομή της σύνταξης και να φτάσουμε σε έναν σκοπό:

Την 1η Ιουνίου 2020 το 34,37% των νέων συντάξεων να εκδίδονται ψηφιακά.  Είναι μια μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή μια μεγάλη μεταρρύθμιση η οποία γίνεται σήμερα με την συνδρομή και τον συντονισμό των υπουργών, Τ. Θεοδωρικάκου και του Κ. Πιερρακάκη» τόνισε ο κ. Βρούτσης και υπογράμμισε ότι «ο συντονισμός της κυβέρνησης, η συνδρομή των υπουργών κι πολιτική πρωτοβουλία θα φέρει πολύ γρήγορα θεαματικούς “καρπούς” που θα αλλάξουν τον ρου της ιστορίας και στο υπουργείο Εργασίας και συνολικά στην κυβέρνησης πάντα προς διευκόλυνση των πολιτών».