Μιχαηλίδου: Όλα τα επιδόματα διατηρούνται. Τι θα ισχύσει με επίδομα γέννας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στη δέσμευση ότι όλα τα επιδόματα θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους, προχώρησε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Φέτος πήραν το voucher 27.000 περισσότεροι πολίτες, και από του χρόνου θα φροντίσουμε να μην μείνει κανένα παιδί απέξω», επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .

Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των vouchers, όλοι οι αιτούντες για πρώτη χρονιά πήραν κάποιο voucher, είπε η υφυπουργός και ανέφερε ότι φέτος η ηγεσία του υπουργείου «κληρονόμησε» μια κατάσταση από την προηγούμενη κυβέρνηση, όμως από του χρόνου «θα φροντίσουμε να μην μείνει κανένα παιδί απέξω».

Παράλληλα η κυρία Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννα από την 1/1/2020 θα είναι οριζόντιο και θα αφορά τους πάντες.

«Τελευταία έχουν γίνει κάποιες παρανοήσεις επ΄ αυτού. Οριζόντιο. 2.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για κάθε γέννα. 2.000 ευρώ προϋπολογίζεται από 1/1/2020. Κοιτάξτε. Όλοι παίρνουν τα δύο χιλιάρικα. Διότι τα πρώτα έξοδα της γέννας για πάρα πολλά ζευγάρια είναι ένας ανασχετικός παράγοντας έτσι ώστε να κάνουν παιδί. 2.000 ευρώ βοηθάνε σε αυτή την κατεύθυνση. Επεξεργαζόμαστε να δούμε αν θα βάλουμε κάποιο ταβάνι για πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μιχαηλίδου πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η μητέρα να λαμβάνει την άδεια τοκετού όποτε εκείνη επιθυμεί και αποκάλυψε ότι σε επικοινωνία με το γενικό λογιστήριο του κράτους γίνονται διαβουλεύσεις για χαμηλό συντελεστή στα βρεφικά γάλατα.

Σημείωσε τέλος ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός «Βοήθεια στο σπίτι» ενώ θα διατηρηθεί το επίδομα ενοικίου.