Μυλωνάς: “‘Αλμα επενδύσεων στα επόμενα χρόνια”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Άλμα επενδύσεων μέσα στα επόμενα χρόνια, από Έλληνες και ξένους που πιστεύουν στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας, βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ».

Ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας δηλώνει αισιόδοξος ότι δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να πυροδοτήσουν μια μεγάλη αύξηση στις επενδύσεις, την οποία έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Σε μια αναφορά του στην πρόσφατη περιπέτεια της χώρας και σε λάθη που κλόνισαν την τραπεζική πίστη και αύξησαν τα κόκκινα δάνεια, επισημαίνει πως το μεγαλύτερο πλήγμα για την ελληνική οικονομία ήταν ότι «από άστοχους χειρισμούς, τόσο δικούς μας όσο και των εταίρων, άνοιξε η συζήτηση για το Grexit. Αυτό τρομοκράτησε τον κόσμο της οικονομίας».

Για τις τράπεζες αναφέρει ότι πρώτο μέλημά τους πρέπει να είναι η μείωση των κόκκινων δανείων, ενώ δεν βλέπει ανακατατάξεις στο τραπεζικό σύστημα πριν να ολοκληρωθεί το εγχείρημα αυτό που θα απαιτήσει τουλάχιστον μία τριετία.

Αναφορικά με την Εθνική Τράπεζα, είπε  ότι «αλλάζει ριζικά» με ανανέωση της διοικητικής ομάδας, με άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πελατών και απόκτηση μεγαλύτερων μεριδίων στην αγορά. «Δημιουργούμε την Εθνική του αύριο» αναφέρει χαρακτηριστικά.