Άνοδος για ακόμη μία εβδομάδα για την αγορά των HANDIES

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Γράφει ο Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Η αγορά των Handies, στην Ευρώπη συνέχισε ανοδικά με ικανοποιητικό όγκο φορτίων SCRAP προς την Ανατ. Μεσόγειο. Έτσι τα μεσαία πλοία της κατηγορίας (χωρητικότητας 31-34Κ τόνων DWT) έκλειναν με $ 12-13Κ /ημέρα για ταξίδια προς τη Μεσόγειο.

Η Μεσόγειος παρέμεινε ενεργή με αρκετή δραστηριότητα. Ωστόσο, ενώ έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα την προηγούμενη εβδομάδα στη συνέχεια υποχώρησε. Οι ναύλοι των πλοίων άνω των 36K τόνων DWT, για ταξίδια μέσα στη Μεσόγειο έφτασαν στην αρχή της εβδομάδας στα $ 16-16,5Κ /ημέρα αλλά στο τέλος έκλεισαν κοντά στα $ 15Κ /ημέρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Αμερικάνικος κόλπος φαίνεται ότι «κατέβασε ταχύτητα», καθώς η δραστηριότητα ήταν ελαφρώς μειωμένη. Αυτή η μείωση έκανε κάποιους πλοιοκτήτες να κρατήσουν στάση αναμονής. Οι ναύλοι για τα υπερατλαντικά ταξίδια για τα μεγαλύτερα πλοία της κατηγορίας παρέμειναν στα $ 13,5-14Κ /ημέρα.

Τέλος, θετικά συνέχισε η αγορά της ECSA, με αυξημένη ζήτηση και ναύλους. Ωστόσο, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σημάδια πιθανής επιβράδυνσης της αγοράς. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τα μεσαία πλοία για ταξίδια προς την Ανατολή (Ινδία) έκλειναν γύρω στα $ 13,5-14,5Κ/ ημέρα.