Πανικός σε υπαίθρια εκδήλωση στην Καλιφόρνια: Άγνωστος άνοιξε πυρ -Τουλάχιστον 4 θύματα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Πανικός επικράτησε στο φεστιβάλ φαγητού Gilroy Garlic που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, όταν ξαφνικά, άγνωστος άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο δράστης και άλλοι 15 να τραυματιστούν.

Ήταν η τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, ενώ παραμένει μέχρι στιγμής, αδιευκρίνιστος ο ακριβής αριθμός των θυμάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία του Gilroy,ο δράστης που έκοψε έναν φράχτη για να εισβάλει στο πάρκο όπου γινόταν η ετήσια εκδήλωση, ενδέχεται να είχε συνεργό, ενώ τα κίνητρα του δεν είναι ακόμη σαφή.

Σημειώνεται ότι το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που περιλαμβάνει τρόφιμα και ποτά, ενώ γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων στον κόσμο.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης ήταν ένας λευκός άνδρας, περίπου στα 35 και πυροβολούσε με ένα τουφέκι. «Όλα έγιναν γρήγορα» είπε η Julissa Contreras κα πρόσθεσε: «Τον έβλεπα να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση. Δεν στόχευε κάποιον συγκεκριμένα.
Πυροβολούσε δεξιά, αριστερά, δεξιά, αριστερά. Ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για ό,τι έκανε».

Οι αρχές ενημέρωσαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε tweet του ανέφερε: «Οι αρχές επιβολής του νόμου είναι στο σημείο των πυροβολισμών στο Γκιλρόι της Καλιφόρνια. Πληροφορίες ότι ο δράστης δεν έχει συλληφθεί. Να προσέχετε και να είστε ασφαλείς».