Βαρουφάκης: «Το µίσος της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού θα το φέρω στο πέτο µου ως µετάλλιο τιµής”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Ας στήσει ο Κ. Μητσοτάκης όποιο δικαστήριο θέλει για το πρώτο εξάµηνο του 2015» δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο γραµµατέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη  στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραµµατικών δηλώσεων.

«Το µίσος της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού θα το φέρω στο πέτο µου ως µετάλλιο τιµής. Είναι λογικό να χαρακτηρίζουν καταστροφέα τον µόνο υπουργό Οικονοµικών που δεν πήρε ούτε ένα ευρώ δανεικών και δεν υπέγραψε µνηµόνιο εκείνοι που κατέστρεψαν τη χώρα διογκώνοντας το χρέος πριν από το 2010 και κλείνοντας κατόπιν τους Έλληνες στο µπουντρούµι της χρεοδουλοπαροικίας”. Είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρουφάκης για να συμπληρώσει ότι:

Είναι κατανοητό όσοι έλεγαν «Βάστα, Γερούν» την ώρα που πάσχιζα για την αναδιάρθρωση χρέους, η οποία ήταν, και είναι, προαπαιτούµενο πραγµατικής ανάκαµψης του λαού µας, να µετατρέπουν την ενοχή τους σε κατά µέτωπον επίθεση εναντίον µου»,  και καταλήγει: «Προκαλώ τον Μητσοτάκη να στήσει ό,τι δικαστήριο θέλει. Εκεί οι κατήγοροι θα µετατραπούν, επιτέλους, σε κατηγορούµενους»“.