Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή: Όσα είπε για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί την ταυτότητα της ΝΔ γιατί ανταποκρίνεται στην προεκλογική δέσμευση για ανακούφιση των πολιτών από τη βαριά φορολογία. Μ’ αυτή την διαπίστωση ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός στην πρώτη του ομιλία επί νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Όλες οι ενέργειές μας, μαζί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ακολουθεί, δείχνουν την κατεύθυνση μας. Είναι ξεκάθαρη η κοινωνική και η πολιτική στόχευση να απελευθερώσουμε τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου και να δημιουργηθεί νέος πλούτος. Σε λίγο έρχεται η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση που απλοποιεί διαδικασίες, θα μειώνει τους φόρους για κάθε παραγωγική δραστηριότητα, θα δίνει τολμηρά κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις, για ξένες επενδύσεις και θα κινητοποιεί εθνικά κεφαλαία. Θα καθιερώνει το πλαστικό χρήμα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μας».

Αναφορικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων ξεκαθάρισε ότι “είναι η τελευταία φορά από το κράτος θα κάνει μια τόσο γενναιόδωρη ρύθμιση” καλώντας όλους τους πολίτες να την εκμεταλλευτούν.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ

«Οι πρώτες φορολογικές ελαφρύνσεις δεν είναι μόνο υλοποίηση μιας προεκλογικής δέσμευσης. Η άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι και μια δυνατή απάντηση σε όσους υπόσχονταν ότι θα τον καταργήσουν αλλά τελικά τον αύξησαν», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμη και στα αισιόδοξα στοιχεία που υπήρξαν σήμερα από την πλευρά των εταίρων στην ΕΕ με την άνοδο του δείκτη οικονομικού κλίματος  και πρόσθεσε ότι κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας αλλά και των αγορών.

«Η χώρα κάνει τα πρώτα βήματα της για να αφήσει πίσω της την εμπειρία της κρίσης. Το κράτος δανείζεται με το χαμηλότερο επιτόκιο σε όλη την εποχή του ευρώ. Η Ευρώπη μας λέει σήμερα ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος από τις 101 μονάδες τον Ιούνιο εκτινάχθηκε στις 105 μονάδες τον Ιούλιο μόλις μέσα σε λίγες εβδομάδες. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2008. Η ανάπτυξη μας μπορεί να πετύχει το στόχο του 3% ή 4% που έχουμε θέσει. Κερδίζουμε και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας αφού μία κυβέρνηση υποσχέθηκε λιγότερα και πράττει περισσότερα και γρηγορότερα. Και είμαστε μόνο στην αρχή», είπε, ο κ. Μητσοτάκης.