Κωνσταντοπούλου: «Το δικαστήριο όπλισε το χέρι του κάθε Κορκονέα»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η απόφαση «προκαλεί και προσβάλει την νοημοσύνη όλων μας» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναφορικά με την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Η απόφαση οπλίζει το χέρι του κάθε Κορκονέα», δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την ποινή που επιβλήθηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη. «Μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι στην υπόθεση δεν αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό. «Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι δράστες έδρασαν μαζί. Βεβαίως ο Κορκονέας είναι αυτός που όπλισε και πάτησε τη σκανδάλη και ο Σαραλιώτης είναι αυτός που τον συνέδραμε», επισήμανε για τον Σαραλιώτη.

Όπως είπε,  πρόκειται για απόφαση «προδρολογημένη από τις 19 Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινώνονταν η απόφαση, όμως εμφανίστηκε ένας δικηγόρος που ισχυρίστηκε ότι ασθένησε ο συνήγορος Κορκονέα. Κατά την άποψή μας το έκανε ώστε να υπαχθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα.

Ζητήσαμε νέα ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο, καταγγέλλοντάς τον. Υπήρχε τότε εισαγγελική πρόταση ότι πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη αλλά, είχε ενδεχόμενο δόλο. Εκτιμήσαμε ότι βάσει των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα υπήρχε μεθόδευση για να πέσει ο Κορκονέας “στα μαλακά” και επιβεβαιωθήκαμε επειδή το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία για τον Ιούνιο».

Απαντώντας για το εάν το δικαστήριο μεθόδευσε την απόφαση η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «στη μεθόδευση συμμετείχε το δικαστήριο, αποδεχόμενο να αλλάξει η σύνθεσή του, διότι από τις 30 Ιουνίου συνταξιοδοτείτο ο αρχαιότερος εφέτης» και κατήγγειλε πως το δικαστήριο «απήγγειλε την απόφαση με άλλη σύνθεση χθες». «Δε γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα, με ένα χαρτί ασθένειας», επισήμανε.