Μηταράκης: Την τελευταία στιγμή μπλόκαρε η κυβέρνηση τις χρυσές συντάξεις των €24.000

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στις 226 φτάνουν οι συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ που έχουν εκδοθεί και πληρωθεί τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως οι φάκελοι με τις συντάξεις που έφταναν τις 24.000 ευρώ, είχαν περάσει από επεξεργασία της διοίκησης και βρίσκονταν στο στάδιο της τελικής υπογραφής.

Ωστόσο από τη στιγμή που ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης «ενημερώθηκε πως υπάρχουν τέτοιες συντάξεις οι οποίες αφορούν τόσο υψηλά χρηματικά ποσά, ζήτησε να παγώσουν οι διαδικασίες μέχρι να δούμε τι συμβαίνει».

Σχετικά με τις συντάξεις χηρείας, ο κ. Μηταράκης δήλωσε πως «ενώ γνωρίζαμε πως είχε ψηφισθεί από το Μάιο στη Βουλή η επαναφορά των συντάξεων χηρείας στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από το νόμο Κατρούγκαλου, μετά από τη γενική κατακραυγή την οποία δέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο δεν είχε προβεί στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, που θα έδινε εντολή στον ΕΦΚΑ και στη μηχανοργάνωση, να ετοιμάσουν το απαραίτητο λογισμικό, προκειμένου να γίνουν οι αναπροσαρμογές».

Ακολούθως, ο υφυπουργός συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπέγραψε αυτήν την εγκύκλιο, η οποία εστάλη στον ΕΦΚΑ. Είπε επίσης ότι, βάσει των εκτιμήσεων, εντός του Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν τα αναδρομικά και από εκεί και πέρα οι νέες υψηλότερες συντάξεις χηρείας.