Ναι στη άρση ασυλίας του Πολάκη ψήφισε η βουλή – Τι είπε ο πρώην υπουργός από το βήμα της βουλής

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε και ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά την διαβίβαση δύο δικογραφιών για την υποκλαπείσα συνομιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα και τη μήνυση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Ειδικότερα, για την  υποκλαπείσα συνομιλία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, συνολικά ψήφισαν 176 βουλευτές, από τους οποίους 163 υπέρ και 13 κατά. Για τη μήνυση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές, 13 κατά και ένας παρών.

Κατά την ομιλία του από το βήμα της βουλής ο κ.Πολάκης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει ούτε μωρό παιδί σε αυτή τη χώρα το οποίο να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η σημερινή συζήτηση περί άρσης της βουλευτής μου ασυλίας για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του υποψηφίου της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές κ. Σταμάτη Πουλή και της παραβίασης απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διοικητή της ΤτΕ και πρώην υπουργό Οικονομικών επί συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Στουρνάρα, συνιστά μία ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου».

Όπως είπε στη συνέχεια: «Αποτελεί επίσης μία προσπάθεια να με εξαναγκάσουν σε σιωπή ή να ακυρώσουν εκ των προτέρων την κριτική που θα ασκώ από τα έδρανα της αντιπολίτευσης σε μία κυβέρνηση που υποσχόμενη επιτελικό κράτος όπως αποδείχθηκε στην πρόσφατη συζήτηση στις επιτροπές συστήνει ένα κράτος Μαρίας Αντουανέτας με 440 μετακλητούς, ένα κράτος πρωθυπουργοκεντρικό», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως είναι μία δίωξη «δια της οποίας η κυβερνητική πλειοψηφία σε συνεργασία με κάποιους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ επιδιώκει πολλαπλά οφέλη»

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Παύλου Πολάκη, τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος αφού υποστήριξε τη θέση του κόμματός του περί αναγκαιότητας υπαγωγής των υποθέσεων κατά του πρώην υπουργού κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος και τη ποινική ευθύνη υπουργών, ανακοίνωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση αποχωρεί από τη διαδικασία.

«Είμαστε αναγκασμένοι να αποχωρήσουμε και να μην ανεχτούμε κατά κανένα τρόπο τη κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος για την οποία και εσείς κύριε πρόεδρε έχετε ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά αφήνοντας αιχμή στον πρόεδρο της Βουλής.

Από την πλευρά του Μέρα25 το λόγο πήρε ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε ότι από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρώην υπουργός ζήτησε η υπόθεσή του να πάει με βάση το άρθρο 86, έτσι πρέπει να γίνει. Τέλος, πρότεινε τη σύσταση σώματος δίωξης πολιτικού και μεγαλοεπιχειρηματικού εγκλήματος που θα ασχολείται με αντίστοιχες- των καταγγελθεισών από Πολάκη- υποθέσεων.