Αλεξανδρούπολη: Στα δικαστήρια θα αποφασιστεί ποιος είναι… ο Δήμαρχος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στο δικαστήριο  βρέθηκαν σήμερα ο νυν δήμαρχος της της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, στις δημοτικές εκλογές του Ιουλίου, Γιάννης Ζαμπούκης, μετά την ένσταση που κατέθεσε ο πρώτος ζητώντας την ακύρωση της εκλογής του δεύτερου.

“Ο κ.Βαγγέλης Λαμπάκης ισχυρίζεται ότι δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος και άρα να εκλεγεί ο κ. Ζαμπούκης, επειδή είναι πρόεδρος στον οικείο δικηγορικό σύλλογο της πόλης. Υπάρχει όμως διάταξη νόμου, που ρητώς εξαιρεί αυτή την ιδιότητα από τα κωλύματα που υπάρχουν γενικώς στις εκλογές και στην εκλογική διαδικασία. Είμαστε απόλυτα σίγουροι γι’ αυτό”, δήλωσε εξερχόμενος του δικαστηρίου εις εκ των συνηγόρων του κ. Ζαμπούκη, Λάμπρος Πάσχος.

“Η κοινωνία μας, η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης έχει μιλήσει ήδη. Τώρα είναι σειρά της δικαιοσύνης να μιλήσει κι αυτή. Είναι καλό να θέλουν κάποιοι να κερδίζουν, είναι όμως κακό οι ίδιοι να μην ξέρουν πώς να χάνουν”, δήλωσε ο Γιάννης Ζαμπούκης.

Η απόφαση του δικαστηρίου για το ποιος τελικά θα είναι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης από την 1η Σεπτέμβρη, αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Πάσχο εντός εικοσαημέρου. “Ο νόμος λέει ότι η απόφαση εκδίδεται σε 20 ημέρες, αυτό είναι ενδεικτικό, εμείς πιστεύουμε μέσα στον μήνα θα υπάρχει απόφαση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ