Αθήνα: Εντείνονται οι περιπολίες – Τι συζήτησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης με τον Εμπορικό Σύλλογο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των εμπόρων της Αθήνας είχε το μεσημέρι ο  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα θέματα ασφαλείας και αστυνόμευσης των δημόσιων χώρων της Αθήνας, ζητήματα που απασχολούν τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα του παρεμπορίου. Αυτό που αποφασίστηκε στη σύσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη και της ΕΛ.ΑΣ. με τον Εμπορικό Σύλλογο είναι ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις αστυνόμευσης, αλλά και ότι θα πυκνώσουν σταδιακά οι περιπολίες, πεζές και εποχούμενες. Οι δράσεις αυτές θα συνεχίζονται αδιάλειπτα, τονίστηκε ακόμη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρότεινε τη δημιουργία καθημερινής επικοινωνίας μεταξύ της Αστυνομίας και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κάτι που έγινε δεκτό. Τα μέτρα και η πορεία της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών θα αξιολογηθούν σε νέα συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον ΕΣΑ, η οποία θα γίνει στο τέλος Οκτωβρίου, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το σχέδιο για την αστυνόμευση

Στο μεταξύ, σε πλήρη εφαρμογή είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση και τη μείωση της εγκληματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται ότι πάνοπλοι αστυνομικοί, με την ονομασία «Μαύροι Πάνθηρες», θα βρίσκονται πλέον και στις αποβάθρες του Μετρό, για την αποτροπή εγκληματικών ενεργειών αλλά και την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών. Πρόκειται για τις ίδιες ομάδες αστυνομικών που τις τελευταίες ημέρες περιπολούν κεντρικά, τουριστικά σημεία της Αθήνας.