Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων – Στο λιμάνι του Πειραιά ο Πλακιωτάκης για επιθεώρηση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αύξηση των αναχωρήσεων κατά 5% από το λιμάνι του Πειραιά σημείωσε ο φετινός Ιούλιος  συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς. Συνολικά έχουν αναχωρήσει 600.000 επιβάτες και όπως δήλωσε ο λιμενάρχης Αλ.Τσελέκης  “αν προσθέσουμε και τις αφίξεις, φτάνουμε το 1  εκατομμύριο κόσμου”.

Από νωρίς το πρωί σήμερα, λόγω και των έργων που γίνονται στον Πειραιά, τα αυτοκίνητα ήταν  στη κυριολεξία “σημειωτόν” στους γύρω δρόμους από το λιμάνι, καθώς σήμερα αναχωρούν οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου. Για σήμερα  Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 26 δρομολόγια από το λιμάνι και η πληρότητα ξεπερνά το 90%. Ειδικά για το Σαββατοκύριακο, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν έκτακτα δρομολόγια, καθώς αναμένεται να είναι μεγάλο το κύμα των επιβατών που αναχωρούν με τα πλοία της γραμμής.

Μάλιστα, νωρίς το πρωί στο λιμάνι βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος όπως είπε «όλα εξελίσσονται ομαλά με τις αναχωρήσεις των εκδρομέων. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Λιμενικού σώματος, όπως και τα πληρώματα των πλοίων. Είναι σημαντικό να φτάσουν οι εκδρομείς στον προορισμό τους με άνεση και ασφάλεια».Σημειώνεται ότι οι λιμενικές αρχές, κάνουν έκκληση στον κόσμο να έχει έγκαιρη προσέλευση στο λιμάνι, μία και δύο ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη τους αναχώρηση.