Τι συζητήθηκε κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπ. Μεταφορών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Επίσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης όπου είχε σύσκεψη με τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον αρμόδιο για θέματα μεταφορών υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη άμεση προτεραιότητα δόθηκε στην ενίσχυση των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, Τραμ) προκειμένου να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών όταν υπάρχουν καθυστερήσεις.
Μια ακόμη προτεραιότητα του υπουργείου είναι η πολύ αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για τα κράνη. Είναι αδιανόητο, όπως ειπώθηκε, να θρηνούμε κάθε χρόνο τόσες ανθρώπινες ζωές, άδικα, επειδή οι οδηγοί δεν φορούν κράνη. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν και φορολογικά μέτρα, ενδεχομένως να χαμηλώσει ο φορολογικός συντελεστής για να γίνουν οικονομικά πιο προσιτά τα κράνη.

Τέλος συζητήθηκε  η επανεκκίνηση και ολοκλήρωση δύο οδικών έργων, του τμήματος Πύργου-Πάτρας και του ΒΟΑΚ, το περίφημου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, έργα το οποία έχουν να κάνουν όχι μόνο με τους χρόνους και την άνεση των ταξιδιών αλλά κυρίως με την ασφάλεια των πολιτών και οδηγών. Αν και δεν έγινε κάποια σχετική αναφορά κατά τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και του Κώστα Αχ.Καραμανλή, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα εγκαταλείπεται το σχέδιο κατάτμησης του έργου του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας-Πύργου και θα προκηρυχθεί ξανά ως ενιαίο έργο, εντός του 2019.