Τουρίστες “κλέβουν” άμμο από φημισμένη παραλία της Σαρδηνίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ως ενθύμιο από τις διακοπές τους παίρνουν οι τουρίστες λίγη ποσότητα από την  μοναδική κρυσταλλική άμμο  της Κόστα Σμεράλδα, της φημισμένης παραλίας στο νησί της Σαρδηνίας.

Ωστόσο, οι αρχές του αεροδρομίου όταν ανακαλύπτουν την ποσότητα, προχωρούν στην κατάσχεσή της, με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί δέκα τόνους χαλαζιακής άμμου, που αφαιρούσαν σταδιακά οι τουρίστες! Και φυσικά επιστρέφεται πίσω στην παραλία, μιας και απαγορεύεται ρητά η αφαίρεση της άμμου!

Η νήσος της Σαρδηνίας φημίζεται για την ποιότητα και το χρώμα της θάλασσάς της, αλλά κυρίως της παραλίας, όπως της Κόστα Σμεράλδα, για τη μοναδική κρυσταλλική άμμο της (λευκός χαλαζίας).

«Είναι εντυπωσιακό, γιατί καταδεικνύει πόσο διαδεδομένη είναι η συνήθεια να παίρνει κανείς άμμο από την παραλία. Τις περισσότερες φορές γεμίζουν μπουκάλια νερού του μισού λίτρου, χωρίς να δίνουν σημασία στη ζημιά που προκαλούν στο περιβάλλον», τονίζει ο υπεύθυνος Περιβάλλοντος της προστατευόμενης ζώνης της Ταβολάρα, Αουγκούστο Ναβόνε.
Πάντως, οι τοπικές αρχές στην Σαρδηνία, λάμβάνουν συνεχώς  δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η κλεμμένη άμμος που κατάσχεται  επανέρχεται σταδιακά την παραλία του Πόρτο Σαν Πάολο, νοτίως της Όλμπια και στη νήσο της Ταβολάρα.

https://www.instagram.com/p/BYB1z5YAncm/?utm_source=ig_web_copy_link

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή: Corriere della Sera