Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος Νότιας Κορέας – Ιαπωνίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Νότια Κορέα κατέστησε σαφές ότι θα ανταποδώσει μετά την απόφαση της Ιαπωνίας να τη διαγράψει από τη «λευκή λίστα» των χωρών που επωφελούνται με τους ελάχιστους δυνατούς περιορισμούς στις εμπορικές συναλλαγές με το Τόκιο.

Με αυτή του την κίνηση οι Ιάπωνες σκληραίνουν ακόμη περισσότερο τους περιορισμούς στις εμπορικές συναλλαγές, γεγονός που αναμένεται να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δύο κρατών.

Η αφαίρεση της Νότιας Κορέας από τη «λευκή λίστα» ακολουθεί την αυστηροποίηση των περιορισμών στις εξαγωγές αγαθών ιαπωνικής παραγωγής αναγκαίων σε νοτιοκορεάτικες βιομηχανίες για την παραγωγή καρτών μνήμης και οθονών.

Η Κο Μιν-τζουνγκ, εκπρόσωπος του Κυανού Οίκου της νοτιοκορεάτικης προεδρίας, εξέφρασε τη βαθιά λύπη της Σεούλ για την απόφαση που ανακοινώθηκε νωρίτερα από το Τόκιο.

Ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν θα προεδρεύσει σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου εντός της ημέρας για να εξεταστεί το ζήτημα .

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για την απόφαση της κυβέρνησης (του ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο) Άμπε», ανέφερε η Κο Μιν Τζουν.

«Η κυβέρνησή μας θα προχωρήσει άτεγκτα στην εφαρμογή αντιποίνων για αυτή την άδικη απόφαση της Ιαπωνίας», πρόσθεσε.