Μείωση της ύλης στα μαθήματα των Πανελληνίων – Πως θα δώσουν εξετάσεις του χρόνου οι μαθητές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας, κ.Κεραμέως, μικρές παρεμβάσεις  στις Πανελλήνιες εξετάσεις , οι οποίες θα αφορούν τα παιδιά που ήδη προετοιμάζονται για να δώσουν εξετάσεις του χρόνου.

Μία σημαντική αλλαγή που θα προκαλέσει ανακούφιση στα παιδιά είναι η μείωση της  ύλης των Πανελλαδικών, μιας και θεωρείται ότι είναι τόσο μεγάλη και τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να την καλύψουν μέσα στο σχολικό έτος.

Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι οι φετινοί μαθητές της Γ’ Λυκείου θα δώσουν Πανελλήνιες, με το σύστημα  που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, και θα εισάγεται βάσει των Πανελλαδικών σε όλες τις σχολές»

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναμένεται να ανακοινώσει η Υπουργός Παιδείας, αποφασίζονται οι εξής αλλαγές:

  • Εξορθολογισμός της ύλης,  μείωση της ύλης στα μαθήματα επειδή ακριβώς η ύλη ήταν αχανής, ήταν πάρα πολύ μεγάλη ήταν αδύνατη η κάλυψη της εντός του σχολικού έτους
  •  βελτιώσεις στην συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας
  • καταργείται η κατηγοριοποίηση μεταξύ πράσινων και κόκκινων σχολών. Με το νυν σύστημα είχε εισαχθεί μία διαφοροποίηση μεταξύ σχολών στις οποίες θα έμπαινε κανείς ελεύθερα, χωρίς Πανελλαδικές, και άλλες στις οποίες κανείς θα έμπαινε κατόπιν πανελλαδικών.

“Εμείς διαφωνήσαμε με αυτό το διαχωρισμό”, επισημαίνει η κ.Κεραμέως  για τις πράσινες και κόκκινες σχολές. “Θεωρούμε ότι χωρίζει τις σχολές σε σχολές δύο κατηγοριών, τις σχολές υψηλού κύρους και τις σχολές χαμηλού κύρους. Διαφωνούμε με αυτή την κατηγοριοποίηση και επίσης διαφωνούμε με το γεγονός ότι καλούνται τα παιδιά να παίξουν ένα τυχερό παίγνιο επί της ουσίας, να μαντέψουν Οκτώβριο μήνα ποιες είναι οι δέκα σχολές στις οποίες κανείς μπορεί ενδεχομένως να μπει ελεύθερα και δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι μία σωστή διαδικασία. Άρα αυτό δεν θα ισχύσει”.

Η υπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε  ότι: «για τα παιδιά που θα δώσουν για πρώτη φορά του χρόνου, τα παιδιά που μπαίνουν δηλαδή στην τρίτη Λυκείου, έχουμε πει το εξής: Το μόνο εύκολο για εμάς θα ήταν να έρθουμε και να πούμε καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ όπως ψηφίστηκε γιατί διαφωνούμε με αυτό επί της ουσίας, τα αλλάζουμε όλα.

Δεν το κάνουμε. Δεν το κάνουμε γιατί θα ήταν ανεύθυνο απέναντι στα παιδιά που ήδη έχουν μπει σε μία φάση προετοιμασίας. Άρα κρατάμε το σύστημα όπως ψηφίστηκε, το κρατάμε για τα παιδιά που μπαίνουν τώρα τρίτη Λυκείου, και θα επιφέρουμε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις τις οποίες ανακοινώνουμε είτε σήμερα είτε τη Δευτέρα όσων αφορά τις Πανελλαδικές», επεσήμανε  η κ. Κεραμέως.