Ο Δράκος δείχνει τα νύχια του στις ΗΠΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Κίνα διεμήνυσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ ότι δεν θα εκβιαστεί και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντίποινα. Η αντίδραση των Κινέζων ήρθε μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ για επιβολή επιπλέον δασμών ύψους 10% σε κινεζικά εισαγόμενα αγαθά στις ΗΠΑ συνολικής αξίας 300 δισ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε χθες τις αγορές, ανακοινώνοντας στον λογαριασμό του στο Twitter την πρόθεση του να επιβάλει δασμούς 10% στα υπόλοιπα κινεζικά προϊόντα που έως σήμερα δεν αντιμετωπίζουν επιβαρύνσεις. Η ανακοίνωση του Τραμπ αναζωπύρωσε τις ανησυχίες ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη δεν θα αποφύγουν τελικά έναν εκτεταμένο εμπορικό πόλεμο.

Το Πεκίνο δεν θα υποχωρούσε ούτε μια ίντσα κάτω από την πίεση της Ουάσινγκτον, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Hua Chunying.

“Αν η Αμερική περάσει αυτά τους δασμούς τότε η Κίνα θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των βασικών και θεμελιωδών συμφερόντων της χώρας”, ανέφερε η Hua.