Ο Πειραιάς στο προσκήνιο της συνάντησης Μώραλη με τον Εμπορικό σύλλογο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη η χθεσινή συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Γ. Μώραλη και τον Αντιδήμαρχο κ. Α. Αργουδέλη.
Η συνάντηση η πρώτη μετά την επανεκλογή του Δημάρχου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει ο Εμπορικός Σύλλογος με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, με στόχο να συζητηθούν τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε ο συντονισμός ενεργειών για την Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» η οποία πήρε την έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».
Το πρόβλημα του παρεμπορίου ήταν για άλλη μια φορά ένα από τα θέματα της συζήτησης, καθώς η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη. Ο Δήμαρχος είπε ότι μόλις ορισθεί η νέα Δημοτική Αρχή θα προγραμματιστεί συνάντηση με την Περιφέρεια, τους Βουλευτές Α’ & Β’ Πειραιά, το Υπουργείο, το ΕΒΕΠ και τον Σύλλογο για συντονισμό ενεργειών.

Ακόμη συζητήθηκε το καίριο θέμα του Master Plan του ΟΛΠ, με σκοπό την αποφυγή ανέγερσης mall στον χώρο του λιμένα, κάτι που στηρίζει και ο Δήμαρχος Πειραιά, αλλά και η δημιουργία της Ιπποδάμειας Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων, μιας νέας σύγχρονης, αισθητικά αναβαθμισμένης και λειτουργικής Κεντρικής Αγοράς, στο παλαιό αμαξοστάσιο της ΣΤΑ.ΣΥ.

Έγινε επίσης αναφορά σε θέματα πόλης όπως το θέμα της καθαριότητας και ο φωτισμός της πόλης, όπου ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι προχωράει το θέμα του φωτισμού σε όλη την πόλη καθώς και η ανάπλαση της περιοχής του Μικρολίμανου και ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει και η ανάπλαση της οδού Τσαμαδού από την Γούναρη έως την Εθν. Αντιστάσεως και από την Ηρ. Πολυτεχνείου έως την Γρ. Λαμπράκη.

Τέλος, ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Δήμαρχο για την επανεκλογή του και του ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική θητεία, τόσο στον ίδιον όσο και στους Δημοτικούς Συμβούλους.