Σοκ από τον πνιγμό τριών παιδιών μέσα σε ένα 24ωρο στη χώρα μας – Για ελλείψεις μιλούν οι ειδικοί

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Tον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για τη μη τήρηση της νομοθεσίας που προβλέπει ναυαγοσώστη και  για ελλείψεις σε ξενοδοχειακές μονάδες στη χώρα μας. Μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν τρεις πνιγμοί σε πισίνα ξενοδοχείου. Δυο Γαλλίδες αδελφές, ηλικίας 19 και 16 χρονών, στη Ρόδο και μια 8χρονη στην Κρήτη είναι τα τελευταία θύματα πνιγμού στην χώρα μας.

Ο  πρόεδρος των ναυαγοσωστών Ελλάδας, Σπύρος Μητριτσάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι στη χώρα μας, σημειώνεται  αύξηση-ρεκόρ των θανάτων από πνιγμό!

Όπως ανέφερε, “είναι τραγικό λάθος να σχολάμε στις 5-6 το απόγευμα και είναι ο βασικός λόγος που έχουν αυξηθεί οι θάνατοι από πνιγμούς τα τελευταία δύο χρόνια».

«Το 2018 είχαμε 417 πνιγμούς, πρώτη φορά που ξεπεράσαμε τους 400 στη χώρας μας. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ», συνέχισε ο πρόεδρος των ναυαγοσωστών Ελλάδας και κατέληξε:

«Το 2018, ξαφνικά και αιφνίδια άλλαξε το νομικό πλαίσιο και εγκαθιδρύθηκε ο λεγόμενος νόμος Κουρουμπλή, ο οποίος μείωσε τους ναυαγοσώστες στις παραλίες και τους μετάφερε στα λιμάνια να κάθονται. Εμείς προειδοποιήσαμε ότι το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα θα επιφέρει αρκετούς πνιγμούς. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε».  

Ξένα μέσα ενημέρωσης κάνουν γνωστή την είδηση του πνιγμού των τριών παιδιών
Η  τραγική είδηση του πνιγμού των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο, καθώς καιενός οκτάχρονου κοριτσιού σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο της Κρήτης, απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης.
Τα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ η είδηση του πνιγμού τους δημοσιεύεται ακόμα και σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται αναλυτικά στην υπόθεση, τονίζοντας ότι τα δύο κορίτσια, 16 και 19 ετών, που πνίγηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου της Ρόδου, δεν γνώριζαν κολύμπι. Επικαλούμενη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι την υπόθεση παρακολουθεί στενά και η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.