Σύμφωνα με το Reuters η Τράπεζα της Ελλάδας ετοιμάζεται για την επικείμενη άρση των capital controls

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την είδηση  ότι  πρόθεση του “τσάρου” της Οικονομίας  Γιάννη Στουρνάρα, να εισηγηθεί στην κυβέρνηση την πλήρη άρση των  capital controls, μεταδίδει το Reuters. Όπως αναφέρει, η εισήγηση αυτή αναμένεται να δρομολογηθεί από τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

«Η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας εισηγήθηκε στην κυβέρνηση την πλήρη άρση των capital controls», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος με γνώση του θέματος. «Αναμένω ότι αυτό θα γίνει τους δυο πρώτους μήνες του φθινοπώρου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η κεντρική τράπεζα διενεργεί μελέτη για την αξιολόγηση των επιπτώσεων από την κίνηση αυτή, την οποία θα αποστείλει στην κυβέρνηση και τους δανειστές. Στη συνέχεια, εναπόκειται στην κυβέρνηση να καταθέσει τη νομοθεσία στο κοινοβούλιο, δήλωσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Τράπεζα της Ελλάδας καταρτίζει μελέτη με τις επιπτώσεις της πλήρους άρσης των capital controls, με σκοπό να την παραδώσει σε κυβέρνηση και θεσμούς. «Από εκεί και πέρα, επαφίεται στην κυβέρνηση να καταθέσει τη σχετική νομοθεσία στη Βουλή», δηλώνει η κυβερνητική πηγή.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να κινηθεί ταχύτατα (στην κατεύθυνση της πλήρους άρσης των capital controls), προκειμένου να διαβεβαιώσει τις αγορές ότι σχεδιάζει φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, ώστε να φέρει στη χώρα επενδύσεις», τονίζει, επίσης, το Reuters.