Συνεχίζεται η έξοδος των αδειούχων από το λιμάνι του Πειραιά – Οι αρχές κάνουν έκκληση για έγκαιρη προσέλευση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με τη θερμοκρασία να έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου,  σημειώνεται η έξοδος των Αθηναίων και των υπολοίπων από τα  μεγάλα αστικά κέντρα, με την κίνηση στο λιμάνι να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Η μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού, αναμένεται να κορυφωθεί στις 12 και 13 Αυγούστου και τα μέτρα στο λιμάνι του Πειραιά είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν  29 πλοία από τον Πειραιά, 15 από τη Ραφήνα και 48 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν αναχωρήσει από τον Πειραιά 30.353 ταξιδιώτες με 5.145 οχήματα σε 26 ακτοπλοϊκά δρομολόγια, από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 14 απόπλοι και αναχώρησαν 8.015 επιβάτες με 1.617 οχήματα, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου εκτελέστηκαν πέντε απόπλοι και αναχώρησαν 1.812 επιβάτες με 507 οχήματα.

Εξαιτίας της πολύ αυξημένης κίνησης, οι Αρχές συστήνουν στους ταξιδιώτες να ξεκινούν μιάμιση με δύο ώρες πιο νωρίς τη διαδρομή τους προς τις πύλες αναχώρησης, δεδομένου άλλωστε ότι στο παραλιακό μέτωπο συνεχίζονται εκτεταμένες εργασίες οδοποιίας.

Ενδεικτικό του αδιαχώρητου που επικράτησε χθες το πρωί στον Πειραιά είναι ότι ο λιμενάρχης αποφάσισε να δώσει δεκάλεπτη παράταση σε απόπλου πλοίου, προκείμενου να προλάβουν όλοι οι επιβάτες να επιβιβαστούν.