Τραμπ: Νέες απειλές κατά της ΕΕ για την επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νέα πυρά εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τράμπ κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή την φορά για τους περιορισμούς στο εμπόριο επαναλαμβάνοντας τις παλαιότερες απειλές του για την επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ.

Εν ολίγοις ο Αμερικανός Πρόεδρος με τις δηλώσεις του περί επιβολής δασμών επιχειρεί να προδιαγράψει το αποτέλεσμα των σχετικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Βρυξελλών, αν και την περασμένη Παρασκευή υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών νέα συμφωνία για την πώληση μεγαλύτερης ποσότητας βοδινού κρέατος από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση υψώνει τρομερά εμπόδια για εμάς. Είναι πολύ, πολύ δύσκολα”, δήλωσε ο Τραμπ και πρόσθεσε ότι παραμένει η απειλή των δασμών στα αυτοκίνητα.

“Οι δασμοί στα αυτοκίνητα”, συμπλήρωσε, “ποτέ δεν έφυγαν από το τραπέζι και αν δεν πάρω αυτό που θέλουμε, θα επιβάλω δασμούς στα αυτοκίνητα… Εάν δεν πάρω αυτό που θέλω, δεν έχω καμία επιλογή παρά να το κάνω αυτό. Αλλά μέχρι στιγμής είναι πολύ καλοί”, πρόσθεσε.

Στη σχετική εκδήλωση εξέπληξε τους παρευρισκόμενους αστειευόμενος ότι η κυβέρνησή του ετοιμάζεται «για δασμούς 25% σε όλα τα οχήματα Mercedes-Benz και BMW που εισέρχονται στη χώρα μας». Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πρόκειται για αστείο…