Ο Τσαβούσογλου εμφάνισε χάρτη με την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να φθάνει μέχρι την Κρήτη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Nέ πρόκληση από τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου , ο οποίος χαρακτήρισε “εθνική υπόθεση” το θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ. Όπως είπε χαρακτηριστικά: Η Τουρκία ποτέ δεν αγνοεί λύσεις για την Κύπρο, καθώς είναι “εθνική υπόθεση για εμάς”.

Μάλιστα, κατά την ομιλία του, στην 11η Διάσκεψη των Πρέσβεων εμφάνισε χάρτη που προβαλλόταν πίσω του και εμφανιζόταν η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να φτάνει μέχρι την Κρήτη!

Στη συνέχεια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι:«Στην υφαλοκρηπίδα μας μετά το γεωτρύπανο μας το Fatih, ξεκίνησε τις εργασίες του και το Yavuz. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Eπιθυμία μας είναι το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου.

Η ΕΕ η οποία είναι μια πολιτική ένωση δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν δικαστήριο. Η Κύπρος είναι εθνικό μας ζήτημα. Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού όπως και δεν επιβάλλουμε κανένα μοντέλο. Από την άλλη δεν υποστηρίζουμε να κάτσουμε στο τραπέζι μόνο για να κάτσουμε», είπε στη διάρκεια της ομιλίας του, για να προσθέσει ότι «το μήνυμά μας προς όσους ενδιαφέρονται για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι μοναδικό: Αν συνεργαστείτε μαζί μας όλοι κερδίζουν».