Ποια ονόματα “παίζουν” για την διαδοχή στην διοίκηση του Αγίου Όρους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Βέβαιη θεωρείται η μη παραμονή του Κωστή Δήμτσα στη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους.

Ο  Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αλλαγή του προσώπου, μιας και στον  διορισμό  του Κωστή Δήμτσα, στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή του  το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.  Ο Κωστής  Δήμτσας ως διοικητής του Αγίου Όρους δεν έγινε ποτέ αποδεκτός από τον Πατριάρχη παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε.

Εξάλλου, ο κ.Δήμτσας, θεωρείται ένας εκ των πρωτεργατών της  περίφημης συμφωνίας Ιερωνύμου- Τσίπρα, με αποτέλεσμα να θεωρείται αδύνατη η παραμονή του στη θέση αυτή

Ποια ονόματα ακούγονται

Τα ονόματα που ακούγονται αυτή τη στιγμή ότι μπορεί να καταλάβουν τη θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους είναι:

Του Πρέσβυ κ. Αλέξη Αλεξανδρή, που χαίρει της εκτίμησης του Οικουμενικού Πατριάρχη, του τέως εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου, του Ιατρού Χειρουργού Δημ. Λινού, του πρώην Βουλευτή Χαλκιδικής Βασίλη Τάπα, του δικηγόρου Τάκη Μπαλτάκου, πρώην Γεν. Γραμματέα Υπ. Συμβουλίου επί Κυβέρνησης Σαμαρά, του πρώην βουλευτή Καβάλας Γιώργου Καλαντζή και Αντιπροέδρου της Βουλής,  του καθηγητή κ. Συμεών Πασχαλίδη, τον έχει προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και τον επιθυμεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Επίσης ακούγεται και το όνομα του καθηγητή κ. Μιχάλη Τρίτου, πρώην Κοσμήτορας, αντιπρόεδρος του ιδρύματος Αβέρωφ, εκλεκτός του Προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα και ο άνθρωπος που γνωρίζει τα εκκλησιαστικά θέματα όσο λίγοι.