Στον πάγο μετά τις συντάξεις και τα “χρυσά” εφάπαξ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δεν εκδόθηκε καμία σύνταξη πάνω από 10.000 ευρώ, έως ότου ολοκληρωθεί η επεξεργασία της νομοθετική πρωτοβουλίας που θα υπάρξει από πλευράς του κ. Βρούτση και για τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στον σταθμό Θέμα 104,6 ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο τουλάχιστον 226 χρυσές συντάξεις από 3 έως και 7 χιλιάδες ευρώ είχαν βγάλει οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, εφαρμόζοντας τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, οι οποίες φυσικά μπήκαν στον πάγο μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης πάγωσε και την εγκύκλιο ΣΥΡΙΖΑ του 2018, με την οποία δίνονταν χρυσά εφάπαξ στους ασφαλισμένους του ΤΣΕΜΕΔΕ.  Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, είχε εκδώσει εγκύκλιο με την οποία ειδικά για τους ασφαλισμένους του ταμείου των μηχανικών, εφαρμοζόταν ειδικός τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να υπολογίζεται μεγαλύτερο εφάπαξ από αυτό που προβλέπει ο νόμος.

Η εγκύκλιος ακυρώθηκε, και θα δοθεί μάλιστα εντολή στο Ενιαίο Ταμείο να κάνει την καταγραφή πόσα τέτοια εφάπαξ έχουν δοθεί ώστε τα ποσά να επιστραφούν.