Τσίπρας: “Μετατρέπεται το πρωθυπουργικό γραφείο σε “Λεβιάθαν” με στρατιές μετακλητών.

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση, με αφορμή τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.”Το μόνο σχέδιο που είχε έτοιμο «ήταν αυτό της άλωσης του κράτους, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για να συμπληρώσει ότι: “Γινόμαστε μάρτυρες της υλοποίησης ενός σχεδίου που βάλλει ευθέως εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και της κοινής λογικής».
Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, χρησιμοποίησε καυστικό λόγο, λέγοντας χαρακτηριστικά για την κυβέρνηση ότι:”το σχέδιο της για την οικονομία «εξαντλήθηκε στα χατίρια σας στον κ. Λάτση για το Ελληνικό και σε 205 εκατ. ευρώ επιπλέον μειώσεις, σε αυτές που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη δρομολογήσει στον ΕΝΦΙΑ, και μάλιστα μειώσεις στα μεγάλα βαλάντια». «Αυτή ήταν η ετοιμότητά σας να αλλάξετε τη φορολογική πολιτική, καμία διαπραγμάτευση, κανένα σχέδιο για μείωση πλεονασμάτων», σχολίασε. Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μόνη της απέρριψε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πλεονασμάτων.

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μεταξύ άλλων τόνισε ότι αυτό μετατρέπει το πρωθυπουργικό γραφείο σε “Λεβιάθαν” με στρατιές μετακλητών. «Τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα τις ζήλευε ακόμη και η κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία, μπορεί και η κυβέρνηση Μπολσονάρο στη Βραζιλία, αν λάβουμε υπόψη μας και τους υμνητές της Χούντας που έχετε διορίσει σε κυβερνητικές θέσεις», τόνισε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΕΥΠ δεν είναι εταιρεία σεκιούριτι

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για την απόφαση να τοποθετήσει επικεφαλής της ΕΥΠ τον Παναγιώτη Κοντολέων.

«Διορίσατε επικεφαλής της ΕΥΠ έναν κύριο, δεν ξέρω αν έχει ή δεν έχει πτυχίο, τώρα μαθαίνω ότι δώσατε στη δημοσιότητα το βιογραφικό του, όμως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι σε ευαίσθητες θέσεις τοποθετούνται πρόσωπα γνωστά στην κοινωνία», σχολίασε ο κ. Τσίπρας. «Ομως η ΕΥΠ δεν είναι εταιρεία ιδιωτική σεκιούριτι. Ο νόμος λέει ρητά ότι πρέπει να έχει πτυχίο ΑΕΙ, θα το δούμε αυτό, λέει επίσης ότι μέχρι δυο οι υποδιοικητές στην ΕΥΠ και η κυβέρνηση διόρισε τρεις», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Λούλη στη θέση του γ.γ. Τουρισμού. «Εγραψε βιβλίο το 2015 για να υμνήσει τη δικτατορία των Συνταγματαρχών», σχολίασε και έθεσε το ερώτημα γιατί δεν ενοχλείται ο κ. Μητσοτάκης από τον «υμνητή της Χούντας», για να συμπληρώσει: «Αλλά βέβαια δεν αποπέμπεται ο ταμίας του ιδρύματος Μητσοτάκη».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά και για την τοποθέτηση ως υφυπουργού Περιβάλλοντος, του κ. Οικονόμου, «ανθρώπου της Lamda Development», για να διαχειριστεί την υπόθεση του Ελληνικού: «Πριν αλέκτωρ λαλήσει, εσείς φέρατε τροπολογία κατ΄ εντολή προφανώς της εταιρίας, για αλλαγή των όρων δόμησης».
Προσέθεσε ότι η δική του κυβέρνηση ξεμπλόκαρε όλο το πρότζεκτ «με έγνοια και με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον και στο περιβάλλον». «Πού θα τους βάλετε τους ουρανοξύστες, μέσα στη θάλασσα;. «Μας είχατε πει την πρώτη βδομάδα θα αρχίσουν οι εργασίες στο Ελληνικό. Τι έγινε, που είναι οι εργασίες; Οι μόνες εργασίες είναι οι χαριστικές τροπολογίες», ανέφερε ακόμη.