ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συμφωνία για χαμηλότερο επιτόκιο στα δάνεια της

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της με πιο χαμηλό επιτόκιο, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ρευστότητα της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ, αλλά από αυτά, τα 507 εκατ. ανάγονται σε κοινοπραξίες εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού και του αυτοκινητόδρομου Μορέα. Η πρόθεση της διοίκησης του ομίλου είναι η μεταφορά χρέους σε μεταγενέστερο χρόνο, με ορίζοντα σταδιακής αποπληρωμής στα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Σε αυτό το πλαίσιο θετικός ήταν ο ρόλος που διαδραμάτισε η επικείμενη απορρόφηση της θυγατρικής εταιρείας «Άνεμος», καθώς έτσι βελτιώθηκε σημαντικά το χρηματοπιστωτικό προφίλ του ομίλου.

Η ρευστότητα των 100 εκατ. ευρώ, από την άλλη, θα αξιοποιηθεί στο σύνολό της για την υλοποίηση επενδύσεων. Εκτιμάται ότι στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν ευκαιρίες στη δευτερογενή αγορά έργων παραχώρησης, πιθανώς μέσω της πώλησης συμμετοχών από κάποιον εκ των ομίλων που σήμερα κατέχουν μειοψηφικό ποσοστό σε εταιρείες εκμετάλλευσης οδικών αξόνων. Επιπροσθέτως το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει πλέον και την αξιοποίηση της μαρίνας Αλίμου, όπου θα δρομολογηθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 50 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης σε επιφάνεια 18.500 τ.μ.. ο όμιλος έχει αναλάβει την εκμετάλλευση της μαρίνας για τα επόμενα 50 χρόνια