Ο Τραμπ ζήτησε την θανατική ποινή για όσους διαπράττουν μαζικές δολοφονίες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μήνυμά του μετά το διπλό μακελειό σε Τέξας και Οχάιο,  ζήτησε την εφαρμογή της θανατικής ποινής για όσους διαπράττουν μαζικές δολοφονίες και εγκλήματα μίσους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε  ήρωες τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και στο Μεξικό για τον θάνατο Μεξικανών πολιτών κατά την επίθεση στο Ελ Πάσο.

Επιπλέον,  κάλεσε όλους τους πολίτες «να καταδικάσουν τον ρατσισμό, τον φανατισμό και την ανωτερότητα των λευκών. Αυτές οι απαίσιες ιδεολογίες πρέπει να ηττηθούν.Όπως ανέφερε: “Το μίσος δεν έχει θέση στην Αμερική, το μίσος οδηγεί σε διαστροφή, διαβρώνει την καρδιά και καταβροχθίζει την ψυχή».

Παράλληλα υποστήριξε ότι το διαδίκτυο έδωσε βήμα σε «διαταραγμένα μυαλά» και είπε πως «πρέπει να ρίξουμε φως στις σκοτεινές εσοχές του διαδικτύου και να σταματάμε τους εγκληματίες πριν ξεκινήσουν».

Ακόμα έκανε έκκληση για ενότητα λέγοντας ότι διαφορετικά ανοιχτές πληγές δεν μπορούν να κλείσουν, ενώ κάλεσε τις εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναπτύξουν εργαλεία εντοπισμού των δολοφόνων.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως πρέπει να ξεριζωθεί η κουλτούρα της βίας και είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να μεταρρυθμίσουν τους νόμους για την ψυχική υγεία.
Τέλος ανέφερε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζεται η νομοθέτηση της θανατικής ποινής για όσους διαπράττουν μαζικές δολοφονίες και εγκλήματα μίσους, υπογραμμίζοντας ότι η ποινή θα εκτελείται άμεσα χωρίς πολύχρονες και άσκοπες καθυστερήσεις.