Πρόσθετο πακέτο ύψους 127 εκατ. ευρώ διασφάλισε η Κομισιόν στην Τουρκία για το πρόγραμμα προσφύγων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πρόσθετο πακέτο  ύψους 127 εκατ.ευρώ αποφάσισε η Κομισιόν,   έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πρόσφυγες θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζονται από το ανθρωπιστικό πρόγραμμα της ΕΕ στην Τουρκία!

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα σήμερα το  πρόσθετο πακέτο ύψους 127 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα ESSN (Emergency Social Safety Net), με τη συνολική συνεισφορά της ΕΕ στο πρόγραμμα να φτάνει τα 1,125 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε: “Η ΕΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της έναντι της Τουρκίας και των προσφύγων. Η νέα χρηματοδότησή θα επιτρέψει σε περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια μετανάστες να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Το εν λόγω πρόγραμμα έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλές οικογένειες να οικοδομήσουν ένα ασφαλές μέλλον.

Το πρόγραμμα ESSN παρέχει στους πρόσφυγες μηνιαία οικονομική βοήθεια μέσω ειδικής χρεωστικής κάρτας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εντός της Τουρκίας, ενώ η χρήση της παρακολουθείται αυστηρά και βοηθά τους πρόσφυγες να ενταχθούν στην τοπική οικονομία και κοινωνία, καθώς πληρώνουν για τις ίδιες τις βασικές ανάγκες, όπως τα τρόφιμα και το ενοίκιο.