Ράλι ανόδου για το bitcoin

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνα οδηγεί σε “άλμα” το bitcoin, το οποίο  συνεχίζει την ανοδική του πορεία και πλησιάζει το όριο των 12.000 δολαρίων. Αναλυτές εκτιμούν  ότι το κρυπτονόμισμα χρησιμοποιείται ως ασφαλές καταφύγιο για όσο διάστημα το εμπορικό κλίμα πυροδοτείται από τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα.

Το bitcoin κατέγραψε άνοδο 1,6% στα 11,751, 8 δολάρια το πρωί σημειώνοντας άλμα 23,5% την τελευταία εβδομάδα. «Φαίνεται ότι λειτουργεί κάπως σαν ασφαλές καταφύγιο», δήλωσε στο Bloomberg ο Μπραντ Μπέχτελ της Jefferis.

«Όταν είναι ήρεμες οι αγορές το bitcoin υποχωρεί, αλλά κάθε φορά που βλέπουμε αναταράξεις στις αγορές κι αρχίζει το ξεπούλημα το bitcoin κάνει ράλι».

To bitcoin συνεχίζει την ανοδική του πορεία και πλησιάζει το όριο των 12.000 δολαρίων καθώς ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι το κρυπτονόμισμα χρησιμοποιείται ως ασφαλές καταφύγιο καθώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος.

Το bitcoin κατέγραψε άνοδο 1,6% στα 11,751, 8 δολάρια το πρωί σημειώνοντας άλμα 23,5% την τελευταία εβδομάδα. «Φαίνεται ότι λειτουργεί κάπως σαν ασφαλές καταφύγιο», δήλωσε στο Bloomberg ο Μπραντ Μπέχτελ της Jefferis. «Όταν είναι ήρεμες οι αγορές το bitcoin υποχωρεί, αλλά κάθε φορά που βλέπουμε αναταράξεις στις αγορές κι αρχίζει το ξεπούλημα το bitcoin κάνει ράλι».