Βασιλική Θάνου: “Μας φωτογραφίζουν ως κομματικά πρόσωπα”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Να παραμείνει στη θέση της στην επιτροπή ανταγωνισμού ζητά η κ. Βασιλική Θάνου, η οποία υποστήριξε ότι πιθανή απομάκρυνσή της θα οδηγήσει σε παραγραφή κρίσιμες υποθέσεις που ερευνά.

Υποστηρίζει ότι είναι αβάσιμη η κριτική που δέχεται για την πολιτική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει την διάταξη που την «αποκαθηλώνει» από την επιτροπή.

Η κ. Θάνου υποστήριξε ότι η προωθούμενη ρύθμιση είναι αντισυνταγματική κι όπως είπε: «Πάσχει η διάταξη ως προς την αναδρομικότητα και ως προς τον ατομικό φωτογραφικό χαρακτήρα. Πιο φωτογραφική δεν θα μπορούσε να γίνει. Η αναδρομικότητα απαγορεύεται από το ευρωπαϊκό σύνταγμα και από το σύνταγμα για να μην μπορεί η κυβέρνηση να κηρύσσει έκπτωτα όσα πρόσωπα δεν της είναι αρεστά. Η κυβέρνηση δεν έστειλε την διάταξη στην ΚΕΝΕ.

«Μας φωτογραφίζουν ως κομματικά πρόσωπα. Δεν είναι λογικά και νομικά βάσιμο να υποστηρίζει κανείς πως αν κάποιος προσέφερε τις υπηρεσίες του σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο παίρνει και την κομματική ταμπέλα αυτού του προσώπου», είπε χαρακτηριστικά κατά την ακρόαση φορέων στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται τις διατάξεις του διυπουργικού νομοσχεδίου.