Πρώτο ανάμεσα στα ελληνικά πανεπιστήμια το Καποδιστριακό στην ερευνητική παραγωγή

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στην πρώτη θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων σε ερευνητική παραγωγή βρίσκεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων SCOPUS του Elsevier.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τα στοιχεία  που συγκεντρώθηκαν από τη βάση και αφορούν την ερευνητική παραγωγή των ελληνικών πανεπιστημίων μέχρι τις 25 Ιουλίου 2019, το  το οποίο είναι δεύτερο σε αριθμό μελών ΔΕΠ μετά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων με 74.058 ερευνητικά κείμενα.

Διαπιστώνεται ότι:

Το ΕΚΠΑ έχει πολύ υψηλό δείκτη άρθρων / συγγραφέα. Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης είναι 5,38 υψηλότερος του μέσου όρου των ελληνικών πανεπιστημίων ο οποίος είναι 4,92.
Το ίδρυμα έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό συγγραφέων (13.745) μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Τι είναι η Scopus

Πρόκειται για τις πλέον δημοφιλείς και αντιπροσωπευτικές βάσεις δεδομένων για αναζήτηση βιβλιογραφίας. Περιλαμβάνει πάνω από 20.500 τίτλους επιστημονικών περιοδικών από 5.000 εκδότες σε όλο τον κόσμο, 49 εκατομμύρια εγγραφές (το 78% με περιλήψεις), και πάνω από 5,3 εκατομμύρια έγγραφα συνεδρίων. Θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο βάση δεδομένων αναφορών και περιλήψεων από έγκριτη διεθνή βιβλιογραφία με εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες -ερευνητές να αναζητήσουν ανακτήσουν και αναλύσουν ερευνητικές πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν.