Σκηνές πανικού σε πτήση της British Airways

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στιγμές τρόμου βίωσαν οι επιβάτες πτήσης BA422 της British Airways, όταν η καμπίνα του αεροσκάφους γέμισε πυκνό καπνό.

Χρήστης των social media ανήρτησε βίντεο από την πτήση και ανέφερε ότι το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε η κόρη του, πετούσε για 10 λεπτά με την καμπίνα γεμάτη καπνό. «Καμία πληροφορία από το πλήρωμα, οι μάσκες οξυγόνου δεν έπεσαν», έγραψε  στην ανάρτησή του.

Η Λούσι Μπράουν, που ήταν στην πτήση μαζί με τα παιδιά της, είπε πως ήταν τρομακτική η κατάσταση και έμοιαζε με θρίλερ. «Δεν υπήρχε επικοινωνία. Τίποτα δεν λειτουργούσε. Ευτυχώς συνέβη 10 λεπτά πριν από την προσγείωσε και όλοι χειροκρότησαν γιατί δεν ήμασταν σίγουροι ότι ο πιλότος μπορούσε να δει», δήλωσε ακόμη. «Μόλις εκκενώσαμε πτήση προς τη Βαλένθια, το αεροσκάφος γέμισε καπνό. Ούτε νερό, ούτε πρώτες βοήθειες. Άνθρωποι έκλαιγαν», έγραψε άλλος επιβάτη στα social media.

Ο πιλότος λίγο μετά την απογείωση από το Χίθροου είπε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: «Έπιασε φωτιά η μηχανή» και ότι ετοιμαζόταν για αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Βαλένθια της Ισπανίας και αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι ειδικές τσουλήθρες έτσι ώστε να γίνει η εκκένωση του αεροσκάφους. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

https://www.youtube.com/watch?v=W7cBCi2jTzQ