Στα ύψη η τουριστική κίνηση στην Αθήνα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ανοδικά κινούνται για τον μήνα Αύγουστο τόσο οι ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα όσο και οι αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.  Ειδικότερα για τα ξενοδοχεία τα νούμερα, όπως τα καταγράφει η γνωστή μηχανή αναζήτησης trivago.gr για το μήνα Αύγουστο παραπέμπουν σε μία μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 103 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 4% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, πτώση όμως σε σύγκριση με το μήνα Ιούλιο οπότε η αντίστοιχη τιμή είχε διαμορφωθεί στα 106 ευρώ.

Καθ’όλη τη διάρκεια του επταμήνου του 2019 οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας είχαν σημειώσει πτώση έναντι των αντίστοιχων μηνών του 2018 προσεγγίζοντας ακόμη και το 10% για τους μήνες Μάρτιο, Μάιο και Ιούνιο, γεγονός το οποίο οι ξενοδόχοι αποδίδουν στη μεγάλη αύξηση των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων.  

Με θετικό πρόσημο εξακολουθούν να κινούνται και οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας, αν και ο Ιούλιος ήταν πιο συγκρατημένος σε σύγκριση με τους υπόλοιπους μήνες του 2019: Με βάση τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου τον Ιούλιο έφθασε τα 2,98 εκατ. επιβάτες σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 4,5%, έναντι των 2,85 εκατ. επιβατών του Ιουλίου του 2018. Οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν άνοδο κατά 6,9% , ενώ οι επιβάτες εσωτερικού πλησίασαν τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα (-0,7%). Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2019 η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 14,24 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε άνοδο της τάξης του 3% και 9% αντίστοιχα.

 

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά επτάμηνο του 2019 ανήλθε σε 127.668, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 5,9%. Oι πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν σημαντική άνοδο σε σχέση με το 2018 (+8,9%), ενώ και οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν υγιή αύξηση, στο επίπεδο του 3,8%