Την ενίσχυση της παραναυτιλιακής βιοτεχνίας με “νέο αίμα” συμφώνησαν Πλακιωτάκης και Μιχάλαρος του ΒΕΠ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με την διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Πλακιωτάκη για τα θέματα του Επιμελητηρίου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο μείζον θέμα της προσέλκυσης νέων στα παραναυτιλιακά επαγγέλματα.

“Δεν έχουμε τεχνίτες”, είπε ο κ. Μιχάλαρος, επισημαίνοντας ότι “σημαντικοί κλάδοι της παραναυτιλιακής βιομηχανίας πάσχουν σοβαρά από την έλλειψη νέου αίματος και για τον λόγο αυτό μέρα με την μέρα φθίνουν, ενώ κάποια από αυτά απειλούνται με εξαφάνιση”.

Ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύθηκε να συνεργαστεί στενά με το ΒΕΠ με απώτερο στόχο να εντοπισθούν χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα οποία στο πλαίσιο της Γαλάζιας Οικονομίας θα μπορούσαν να συμβάλουν στην δημιουργία μηχανισμών παραγωγής τέτοιων τεχνιτών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΒΕΠ, πλην του κ. Μιχάλαρου, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Θ. Ματθιουδάκης, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Ντόζας – Παπαμανώλης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ κ. Δημήτρης Φανουργάκης και η Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων κυρία Κλεάνθη Περηφάνου.