Άναψαν τα αίματα σήμερα στη βουλή – Κόντρες για το άσυλο με εκατέρωθεν αιχμές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε άγρια κόντρα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκε η συζήτηση στην Βουλή για την κατάργηση του ασύλου.

«Η σπουδή και η βιασύνη της ΝΔ να φέρει μέσα στον Αύγουστο διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο οφείλεται στην ιδεολογική εμμονή της. Εμμονή που εκκινεί από την αποστροφή της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και όσα συμβολίζει σε πολιτικό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της βουλής.

«Αναρωτιέμαι μήπως το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου ήταν η αιτία να έχουμε όλο το προηγούμενο διάστημα κρούσματα βίας ή εντονότερα κρούσματα βίας ή παραβατικότητας στα ελληνικά πανεπιστήμια εξαιτίας της σημερινής νομικής ισχύος του πανεπιστημιακού ασύλου», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι πιο ακραίοι εκφραστές, ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης, έχουν μιλήσει ευθέως για την ανάγκη να σταματήσει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στον τόπο. Άρα και με ό,τι συμβολίζει ή αναπαράγει διαχρονικά και ιστορικά την ηγεμονία αυτή και κατ’ εσάς και με το Δημόσιο πανεπιστήμιο», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία στοχεύει στη «σταδιακή ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του δημοσίου πανεπιστημίου, υποβάθμιση της μέριμνας, απαξίωση της έρευνας, αύξηση του κόστους φοίτησης, κατάργηση του άρθρου 16 και φυσικά κατάργηση του ασύλου. Αυτό είναι το μεγάλο σας όραμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Βολές κατά Μητσοτάκη: Δεν δώσατε Πανελλαδικές, πήγατε κατευθείαν σε σχολή του εξωτερικού
«Είχα την τιμή με πανελλαδικές εξετάσεις να περάσω στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου και γνωρίζω την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται», είπε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ χαρακτήρισε fake news ότι πήρε μεταγραφή από πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού λέγοντας:«Εσείς κύριε Μητσοτάκη δεν δώσατε εξετάσεις, πήγατε κατευθείαν σε ένα καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και περιγράψατε εδώ μια εικόνα που δυσφημεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Είχα την τιμή με πανελλαδικές εξετάσεις να περάσω στο ΕΜΠ, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου και γνωρίζω την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται».

Απάντηση Μητσοτάκη:Μπήκα στο πολιτικό της Νομικής αλλά αποφάσισα να πάω στο εξωτερικό

Αναφερόμενος στις δικές του σπουδές, ο κ. Μητσοτάκης είπε στον κ. Τσίπρα ο οποίος τον μέμφθηκε ότι δεν γνωρίζει την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια αφού σπούδασε στο εξωτερικό, είπε ότι και πανελλήνιες εξετάσεις έδωσε και μπήκε στο πολιτικό της Νομικής αλλά δεν εγγράφηκε ποτέ γιατί είχε αποφασίσει να πάει στο εξωτερικό. «Για άλλη μια φορά πιαστήκατε αδιάβαστος», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.