Ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ εξέδωσε η Διεθνής Αμνηστία μετά το μακελειό σε Ελ Πάσο και Ντέιτον

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μετά το διπλό μακελειό  στις ΗΠΑ,  η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε την Τετάρτη ταξιδιωτική οδηγία, καλώντας όσους επισκέπτονται τη χώρα, να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή.

Σύμφωνα με την  οργάνωση, η ανεξέλεγκτη βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων πλέον, είναι  τόσο διαδεδομένη στις ΗΠΑ που σηματοδοτεί κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Το ύφος της προειδοποίησης της Διεθνούς Αμνηστίας,  είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το ανάλογο πνεύμα που συντάσσονται οι ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδίδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους Αμερικανούς όταν επισκέπτονται άλλες χώρες,.

Η προειδοποίηση αναφέρει ότι  οι επισκέπτες πρέπει να αποφεύγουν τοποθεσίες όπου συγκεντρώνονται πλήθη, πολιτιστικές εκδηλώσεις, χώρους λατρείας, σχολεία, εμπορικά κέντρα.

Η Αμνηστία στηλιτεύει την απραξία του αμερικανικού Κράτους, αφού κατ’ αυτήν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι «απρόθυμη να εγγυηθεί την προστασία από την ένοπλη βία» παρότι είναι υποχρεωμένη βάσει του διεθνούς δικαίου να λάβει μέτρα ρύθμισης της πρόσβασης στα πυροβόλα όπλα ώστε να προστατεύει τα δικαιώματα των ανθρώπων.

Η προειδοποίηση της ΜΚΟ ήρθε μετά  τις επιθέσεις στις πόλεις Ελ Πάσο (Τέξας) και Ντέιτον (Οχάιο), όπου σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι. Ο Έρνεστ Κόβερσον, διευθυντής της εκστρατείας που διεξάγει το παράρτημα της Αμνηστίας στις ΗΠΑ για τον τερματισμό της βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων, είπε ότι οι επισκέπτες είναι αναγκασμένοι να προσέχουν επειδή «η χώρα δεν προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα των ανθρώπων να είναι ασφαλείς, όποιοι κι αν είναι».