Σαλαμίνα: Η ΔΑΛ απομάκρυνε το κουφάρι του “ΤΑΡΤΙ” που μόλυνε τη θάλασσα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Για σχεδόν μια δεκαετία το εγκαταλελειμμένο ιπτάμενο δελφίνι ΤΑΡΤΙ που ρύπαινε τη θάλασσα στη Σαλαμίνα και εμπόδιζε την ομαλή άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των παρακείμενων ναυπηγείων απομακρύνθηκε μετά από ενέργειες της Δημόσιας Αρχής Λιμένων.

Σε σχετική ανακοίνωση μετά την επιχείρηση απομάκρυνσης του σκάφους τονίζεται: “Για σχεδόν μια δεκαετία οι «υπεύθυνοι» περνούσαν από δίπλα και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ο Ν. 2881/2001 εφαρμόστηκε ελάχιστες φορές από οργανική μονάδα του ΥΝΑΝΠ. Το ΤΑΡΤΙ ξέμεινε να χτυπά πάνω στο έμφορτο από το 2011 με επικίνδυνα πετρελαιοειδή ΑΛ ΠΕΤΡΟΪΛ με αποτέλεσμα τη συχνή διαρροή πετρελαιοειδών στη θάλασσα.
Την 1/8/2019, το ΤΑΡΤΙ απομακρύνθηκε οριστικά κατόπιν ενεργειών της ΔΑΛ. Μόνο τον τελευταίο μήνα, η ΔΑΛ έχει απομακρύνει από την περιοχή του Τύμβου Σαλαμίνας 9 ναυάγια, τα οποία για δεκαετίες έβλεπαν πολλοί «αρμόδιοι», χωρίς κανείς να κάνει το παραμικρό. Η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι να απομακρυνθούν και τα 64 ναυάγια από την ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας περιοχή Τύμβου Σαλαμίνας”.