Σαμοθράκη: Ταλαιπωρία λόγω της βλάβης σε 2 από τα 3 πλοία που εκτελούν δρομολόγια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τεράστια ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες και άκρως αρνητικές συνέπειες για την τοπική οικονομία της Σαμοθράκης προκαλεί η μη έγκαιρη  αποκατάσταση των βλαβών σε δύο από τα τρία πλοία της ίδιας εταιρείας που εκτελούν δρομολόγια στο νησί.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος του νησιού, Θανάσης Βίτσας, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, πρόκειται για μία απερίγραπτα κακή κατάσταση, η οποία δεν αξίζει στο νησί.

«Είναι η τέταρτη μέρα που η τοπική εταιρεία, η οποία διαθέτει τρία πλοία – δύο επιβατηγά οχηματαγωγά και ένα μόνο μικρό επιβατηγό – έχει τα δύο επιβατηγά της ακινητοποιημένα με βλάβες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τα δύο μεγαλύτερα από τα τρία πλοία, ενώ μόνο το μικρό εκτελεί δρομολόγια», επισήμανε ο κ. Βίτσας. Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, «είναι κάτι που αυτήν την χρονική περίοδο έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και έχει φέρει σε απόγνωση ταξιδιώτες, επηρεάζοντας πολύ άσχημα και την τοπική οικονομία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τη σοβαρότητα του προβλήματος και του γεγονότος ότι προέκυψε κατά τη διάρκεια της – έτσι κι αλλιώς σχετικά μικρής – τουριστικής περιόδου του νησιού, δεν έχει δοθεί καμία διευκρινιστική ανακοίνωση από την εταιρεία, πέραν από το ότι υπήρξε βλάβη, αλλά ούτε και κάποιος χρονικός ορίζοντας για την επιδιόρθωση της βλάβης. Το αποτέλεσμα είναι πολλές ακυρώσεις, ουρές στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης και βαθιά απογοήτευση από ταξιδιώτες που έχουν διανύσει μεγάλη απόσταση για να επισκεφθούν το νησί.

Η εταιρεία που εξυπηρετεί τη Σαμοθράκη έχει δεκαετή σύμβαση, επιδοτούμενης γραμμής. Όπως εξηγεί ο δήμαρχος του νησιού, μετά την Τρίτη που ανακοινώθηκε η βλάβη, η εταιρεία μίσθωσε για την Τετάρτη και την Πέμπτη ένα αποκλειστικά οχηματαγωγό από τη Θάσο. Έτσι κάποιοι ταξιδιώτες χρειάστηκε να ταξιδέψουν χωριστά με τα οχήματά τους. Πρόκειται όμως για μια λύση ανεπαρκή, λόγω της τρέχουσας ζήτησης, όπως τονίζει ο κ. Βίτσας.

Τελειώνοντας, ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους ταξιδιώτες να διασταυρώνουν τις μετακινήσεις τους προτού αναχωρήσουν με προορισμό το νησί, για να μη βρεθούν προ τετελεσμένου.