ΥΠΟΙΚ: Αυστηρές ποινές στους νταήδες που επιτίθενται σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στις επιθέσεις εναντίον των ελεγκτών της ΑΑΔΕ που δέχονται επιθετικές συμπεριφορές ως και βαριά χειροδικία από τους ιδιοκτήτες των ελεγχόμενων επιχειρήσεων είναι η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών η οποία διακηρύσσει πως:«Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταδίκασε την πρόσφατη επίθεση σε βάρος κλιμακίου ελεγκτών της ΑΑΔΕ  κάνοντας λόγο για απρόκλητη και άνανδρη ενέργεια. «Εκφράζουμε τη στήριξή μας προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση, και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

«Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας.

Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος.