Εξαφανίστηκε μετά την σύγκρουση ο χειριστής του ταχύπλοου που “καρφώθηκε” πάνω στο αλιευτικό στην Αργολίδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου από τις λιμενικές αρχές ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους  που συγκρούστηκε χθες αργά το βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας και είχε  τραγικό απολογισμό να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα.

Η σύγκρουση των δύο σκαφών έγινε μόλις 350 μ. από την ακτή στη θαλάσσια περιοχή Θίνη Αργολίδας, μεταξύ Σπετσών και Πόρτο Χέλι. Ενα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι- δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά- συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν τρεις Έλληνες, δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το φουσκωτό στη κυριολεξία πέρασε πάνω από το αλιευτικό την ώρα που σήκωνε δίχτυα. Το ξύλινο αλιευτικό αμέσως μετά τη σφοδρή σύγκρουση βυθίστηκε, με τους δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτό να χάσουν τη ζωή τους ενώ η γυναίκα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα.Οι Γάλλοι τουρίστες που επέβαιναν στο φουσκωτό ταχύπλοο είναι καλά στην υγεία τους.

Μετά τη σφοδρή σύγκρουση των σκαφών, στο σημείο κοντά στο Πόρτο Χέλι έσπευσαν πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη. Οι  Γάλλοι που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε πρώτη αλκομέτρηση και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Οι Γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.