Ο Αρχηγός ΓΕΣ σε Ικαρία, Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκιούς

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε μία περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα είναι εμφανέστατη σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, οι συνεχείς επισκέψεις του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά σε φυλάκια και τάγματα εθνοφυλακής στα ακριτικά νησιά στέλνουν ηχηρό μήνυμα αποτροπής.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ πραγματοποίησε την Πέμπτη ακόμη έναν κύκλο επισκέψεων σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την ετοιμότητα του προσωπικού αλλά και να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες. Επρόκειτο μάλιστα για επισκέψεις σε νησιά που συχνά βάζουν στο στόχαστρο οι Τούρκοι, πραγματοποιώντας παραβιάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ, ο κ.Καμπάς συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ») και της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ»).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Αρχηγός επισκέφθηκε την έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) ΙΚΑΡΙΑΣ όπου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «ΛΟΧΙΑ ΤΣΙΜΠΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ»,ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες και πραγματοποίησε ομιλία στο σύνολο του προσωπικού,
τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν σε κοινωνικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) «ΚΕΦΑΛΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ», «ΦΟΥΡΝΩΝ» και «ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ» στις νήσους Ικαρία, Φούρνοι και Αγαθονήσι αντίστοιχα. Εκεί όπου επιθεώρησε τα τμήματα αμέσου επεμβάσεως των ΕΦ, διαπίστωσε την υψηλή διαθεσιμότητα των μέσων και το επίπεδο του προσωπικού. Ακόμη, επισκέφθηκε τον 2ο Λόχο Εθνοφυλακής του Τάγματος στις νήσους Λειψούς και Αρκιούς.